Будимпешта

БУДИМПЕШТА И СЕНТЕНДРЕ

City Break - Април
14-17.04.2023 - 275 EUR - Авион 
21-24.04.2023 - 285 EUR - Авион
 
Будимпешта

Еден од најпознатите градови по течението на најголемата европска река, со векови е "непризнат" центар на светските политички влијанија. Оваа престолнина, во далечното минато формирана од двата града: Будим и Пешта, секогаш го привлекувала вниманието на сите кои го минувале патот од западниот кон источниот дел на стариот континент. Оваа европската крстосница, токму поради нејзината вековна улога, се формирала во таков сплет од остатоци на разни култури, при што успеала да се издвои и наметне со својот единствен стил.
   
1 ден
   СКОПЈЕ - БУДИМПЕШТА
Полетување од Скопје за Будимпешта во 10:25 и пристигнување во 11:45 часот. Разглед на градот: Пешта - Споменикот на Милениумот, Операта, улиците Андраши, Ракочи, Ваци... Парламентот. Ноќевање. 

2 ден
   БУДИМПЕШТА
Појадок. Слободен ден за прошетка и разгледување на градот, на црквата Св.Стефан, мостовите на Дунав, Будим - Цитаделата, Кралската палата, црквата на кралот Матејас, Рибарската тврдина... Исто така може да посетите некои од знаменитостите како Тропикариумот, Зоолошката градина или едноставно, време за прошетка до Кралската Палата и влез во Лавиринтот. Вечерта прошетка низ центарот на градот и можност за вечера во Чарда со танци и уметничка програма, како и мени од унгарската кујна. Ноќевање. 

3 ден
   БУДИМПЕШТА
Појадок. Можност за посета на Сентендре - живописно гратче во кое се негуваат старата архитектура и народните ракотворби, можност за посета на голем број винотеки, рибни ресторани, музеи, галерии и цркви. Враќање во Будимпешта. Ноќевање. 

4 ден
   БУДИМПЕШТА - СКОПЈЕ
Појадок. Индивидуален превоз до аеродромот. Полетување за Скопје во 12:20 и пристигнување во 13:45 часот.
 
ЦЕНА (14-17.04.2023) 275 €
ЦЕНА (21-24.04.2023) 285 €
 
Во цената на аранжманот е вклучено:
 • Авионски превоз на дадената релација / WizzAir
 • Аеродромски такси
 • Рачен багаж (1 торба/куфер со димензии 42х32х25см)
 • Сместување во хотел во Будимпешта / на база 3 ноќевања со појадок
Во цената на аранжманот не е вклучено:
 • Трансфер аеродром - хотел - аеродром со редовна “shuttle bus“ линија
 • Влезници во музеите и културно - историските споменици
 • Карти за јавен превоз (метро)
 • Крстарење со брод
 • Патничко - здравствено осигурување
Напомена:
 • Цената на аранжманот зависи од моменталната расположливост на местата
 • Промената на времето на авионскиот лет зависи од авиокомпанијата
 • Цените се дадени во евра, уплата се врши исклучиво во денарска противвредност по курс 1 евро = 62 денари
 • За овој аранжман важат општите услови за патување на Атлас Корпорејшн и СКТМ

 

Галерија

Будимпешта

14-17.04.2023 - 275 EUR - Авион
21-24.04.2023 - 285 EUR - Авион
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+