Лето 2018 - Турција - Кушадаси

ПРОГРАМА НА ПАТУВАЊЕ

12 дена / 9 ноќевања

  01. ден               СКОПЈЕ - КУШАДАСИ
Состанок на групата од Скопје во 09:30 ч. на паркингот пред хотел Holiday Inn. Заминување за Турција во 10:00 ч. Патот води преку граничниот премин Богородица-Евзони и Грција. Ноќно возење со попатни одмори. Во Турција, премин со траект преку Мраморно море кај местото Чанакале.


02. ден                  КУШАДАСИ   

Пристигнување во пладневните часови. Сместување во хотел (по 13:00 часот). Слободно време за одмор и индивидуални активности. Ноќевање.


од 03. до 10. ден                   КУШАДАСИ

Денови за одмор со престој во избраниот хотел. Комуникација со локалните представници за евентуални факултативни излети и посети. 

11. ден                  КУШАДАСИ - СКОПЈЕ

Појадок. Напуштање на собите до 10:00 часот. Заминување за Македонија во попладневните часови. Патот води преку Измир, Чанакале и Грција. Ноќно возење со попатни одмори.  


12. ден                 СКОПЈЕ 

Пристигнување во  Македонија во попладневните часови.