Турција - Сиде Лето 2017


Список на хотели во Сиде со попусти за РАН БУКИНГ ТЕРМИНИ
За допoлнителни информаци поврзани со цените обратете се во АГЕНЦИЈА


Сиде

АНТАЛИЈА 2017
ДИРЕКТНИ ЛЕТОВИ ОД СКОПЈЕ - 7, 10, 11 & 14 ДЕНА
ХОТЕЛИ ВО ПОНУДА - АНТАЛИЈА БЕСПЛАТНИ ДЕЦА во основен тип на соба (со 2 возрасни лица) ПОПУСТИ (%) за РАН БУКИНГ на резервации до: ДОПОЛНИТЕЛНИ
ЗАБЕЛЕШКИ
ИМЕ НА ХОТЕЛ КАТ. РЕГИОН 1во дете 2ро дете 15.мар 31.мар 15.апр 30.апр 15.мај 31.мај
ADALYA ARTSIDE HOTEL 5***** SIDE 12 2 33% 15%         *** 33% do 20.03 !
ADALYA OCEAN DELUXE HOTEL 5***** SIDE 12 2 30% 15%         *** 30% do 20.03 !
ADALYA RESORT & SPA 5***** SIDE 12 2 30% 15%         *** 30% do 20.03 !
ALBA QUEEN HOTEL 5***** SIDE 12 2 30% 30%         NAJDOBRI CENI !!!
ALBA RESORT HOTEL 5***** SIDE 12 2 30% 30%         NAJDOBRI CENI !!!
ALBA ROYAL HOTEL 5***** SIDE "ADULTS ONLY" "ADULTS ONLY" 25% 25%         NAJDOBRI CENI !!!
ALTINKUM BUNGALOW HOTEL 3*** SIDE 6 2 12% 12%        
ALTINKUM PARK HOTEL 3*** SIDE 6 2 12% 12%        
ALVA DONNA BEACH RESORT SIDE 5***** SIDE 11 // 20% 20%        
ANGORA HOTEL 3*** SIDE 12 // 35% 35% 25% 25% 20% 20%
AYDINBEY KING'S PALACE 5***** SIDE 12 2 25% 25%         * 20% od 27.08
BARUT ACANTHUS & CENNET 5***** SIDE 12 // 30% 15%        
BARUT ARUM 5***** SIDE 12 // 30%-40%* 10%         * 40% do 30.06 / 30% od 01.07
BARUT HEMERA 5***** SIDE 12 // 30%-40%* 10%         * 40% do 30.06 / 30% od 01.07
BARUT SORGUN SENSATORI 5***** SIDE 12 // 30% 10%        
BONE CLUB SUNSET 5***** SIDE 12 2 35% 35% 15% 15%    
CINAR FAMILY SUITE HOTEL 3*** SIDE 12 2 20% 20% 20% 20%    
CLUB CALIMERA SERRA PALACE 5***** SIDE 14 6 30% 30%        
COROLLA HOTEL 4**** SIDE 12 // 40% 40%        
CRYSTAL ADMIRAL RESORT SUITES & SPA 5***** SIDE 11 // 30% 30% 15% 15%     + Turbo Bonus (za min. 7noki)
CRYSTAL PALACE LUXURY RESORT & SPA 5***** SIDE 11 // 25% 25% 15% 15%     + Turbo Bonus (za min. 7noki)
CRYSTAL SUNRISE QUEEN LUXURY RESORT & SPA 5***** SIDE 6 // 25% 25% 15% 15%     + Turbo Bonus (za min. 7noki)
CRYSTAL SUNSET LUXURY RESORT & SPA 5***** SIDE 11 // 30% 30% 15% 15%     + Turbo Bonus (za min. 7noki)
GAZIPASA STAR HOTEL 3*** SIDE 12 // 15% 15% 10% 10%    
GRAND PRESTIGE HOTEL & SPA 5***** SIDE 40% 40% 15% 15%    
HANE BEACH HOTEL 4**** SIDE 12 2 21% 21% 12% 12%    
HANE SUN HOTEL 5***** SIDE 12 2 21% 21% 12% 12%    
HOLIDAY CITY HOTEL 4**** SIDE 6 6 25% 25%        
IREM GARDEN APART APART SIDE 12 12 20% 20% 20% 20%    
KAYA HOTELS, CALIMERA KAYA SIDE 5***** SIDE 11 // 25% 25% 12% 12%    
LINDA RESORT HOTEL 5***** SIDE 12 2 17% 17% 12% 12%    
LTI SERRA RESORT 5***** SIDE 14 6 15% 15%         NAJDOBRI CENI !!!
NASHIRA RESORT HOTEL & AQUA SPA 5***** SIDE 11 6 13% 13% 13% 13%     *** extra 15% za termin 18.06
NERTON HOTEL 4**** SIDE 14 6 20% 20% 20% 20%     NAJDOBRI CENI !!!
NOVA BEACH HOTEL 3*** SIDE 6 // 10% 10%        
NOVA PARK HOTEL 5***** SIDE 11 // 12% 12%        
PALM WORLD RESORT & SPA 5***** SIDE 12 2 20% 20%        
PALMIYE GARDEN HOTEL 3*** SIDE 12 6 30% 30% 15% 15% 10% 10%
PALMIYE HOTEL SIDE 3*** SIDE 12 // 25% 25% 25% 25% 25% 25%
PEGASOS WORLD 4**** SIDE 12 2 20% 20%        
PRIMASOL HANE FAMILY RESORT 4**** SIDE 12 2 12% 12% 12% 12%    
PRIMASOL HANE GARDEN HOTEL 5***** SIDE 12 2 12% 12% 12% 12%    
PRIMASOL SERRA GARDEN 4**** SIDE 14 6 15% 15%         NAJDOBRI CENI !!!
RAMADA RESORT SIDE 5***** SIDE 14 2 20% 20% 20% 20%    
ROYAL ALHAMBRA PALACE 5***** SIDE 9 // 40% 15% 15% 15%    
ROYAL DRAGON HOTEL 5***** SIDE 9 // 25%-35%* 15% 15% 15%     * 35% do 22.06 / 25% od 23.06
ROYAL TAJ MAHAL 5***** SIDE 9 // 25%-35%* 15% 15% 15%     * 35% do 22.06 / 25% od 23.06
SEA PLANET RESORT 5***** SIDE 13 // 40% 40%        
SEA WORLD RESORT 5***** SIDE 13 // 40% 40%        
SELGE HOTEL 3*** SIDE 13 6 35% 35% 30% 30% 30% 30%
SENSIMAR SIDE RESORT & SPA 5***** SIDE "ADULTS ONLY" "ADULTS ONLY" 30% 30%         + Turbo Bonus
SENTIDO FLORA GARDEN HOTEL 5***** SIDE "ADULTS ONLY" "ADULTS ONLY" 30% 30%        
SERENIS HOTEL 5***** SIDE 12 // 35% 35% 15% 15%     *** 35% EBD rez. do 04.04
SIDE ALEGRIA HOTEL & SPA 4****+ SIDE 6 6 20% 20%        
SIDE HERA HOTELS 4**** SIDE 12 6 15% 15% 10% 10%    
SIDE SEDEF HOTEL 3*** SIDE 6 // 20% 20% 10% 10%    
SIDE TEMPLE HOTEL 3*** SIDE 12 2 20% 20%        
SIDE VALENTINE HOTEL 5***** SIDE "ADULTS ONLY" "ADULTS ONLY" 35% 35%        
SILENCE BEACH RESORT 5***** SIDE 11 // 20% 20%        
SUENO HOTEL'S BEACH SIDE 5***** SIDE 11 // 20% 20%        
SUN CITY APARTMENTS & HOTEL 3***+ SIDE 12 12 10% 10% 10% 10%    
SURAL GARDEN 3*** SIDE 6 // 20% 20% 20% 20%    
SURAL HOTEL 5***** SIDE 6 // 20% 20% 20% 20%    
SURAL RESORT  5***** SIDE 12 2 20% 20% 20% 20%    
SURAL SARAY 5***** SIDE 2 // 20% 20% 20% 20%    
THE SENSE DELUXE HOTEL  5***** SIDE 12 2 30% 30%        
TUI BLUE PALM GARDEN 4**** SIDE 11 // 20% 20% 20% 20%    
VENUS HOTEL SIDE 4**** SIDE 12 2 35% 15% 15% 15%     *** 35% EBD rez. do 10.03
VERA STONE PALACE 5***** SIDE 12 // 35% 35% 15% 15%    
VON RESORT ELITE 5***** SIDE 6 // 30% 30% 15% 15%    
VON RESORT GOLDEN BEACH 5***** SIDE 12 // 30% 30% 15% 15%    
VON RESORT GOLDEN COAST 5***** SIDE 12 // 30% 30% 15% 15%    
WASHINGTON RESORT HOTEL 5***** SIDE 12 2 15% 15% 15% 15%    
XANTHE RESORT & SPA 5***** SIDE 12 2 30% 30%


ПРОГРАМА НА ПАТУВАЊЕ


1.ден СКОПЈЕ – АНТАЛИЈА
Состанок на скопскиот аеродром Александар Велики два часа пред полетување. Полетувањето на авионот на Sun Express кон Анталија со број на лет XQ5155 во поставеното време, во раните утрински часови. По пристигнувањето, трансфер до избраниот хотел и сместување во соба според определеното време/правило на пријавување (по 12:00 часот на денот на пристигнувањето).


2 – 6/9/10/13ден Престој во Хотел
Престој во избраниот хотел во регионот на Аланија, Кемер, Белек, Сиде, Лара, на база на избраната услуга, со 6, 9, 10 или 13 ноќевања, во зависност од аранжманот и терминот. Можност за факултативни излети.


7/10/11/14.ден АНТАЛИЈА – СКОПЈЕ

Напуштање на собите најдоцна до 12 часот, според правилата на хотелот. Слободно време до организираниот трансфер кон аеродромот во Анталија во вечерните часови. Лет за Скопје во поставеното време со Sun Express . Пристигнување во Скопје наредниот ден рано наутро. Крај на услугите.ЗАДОЛЖИТЕЛНО ДВА ДЕНА ПРЕД ПОЛЕТУВАЊЕ ДА СЕ ПРОВЕРИ ТОЧНОТО ВРЕМЕ НА ПОЛЕТУВАЊЕ НА АВИОНОТ ОД СКОПЈЕ

ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ ВКЛУЧУВА:
* Превоз со авион на релација Скопје – Анталија – Скопје, со компанијата “Sun Express”.
* Услуга на сместување во избраниот хотел на база на избраната услуга за време на избраниот термин, према табелите во ценовникот.
* Трансфер Аеродром – хотел – Аеродром.
* Услугите на претставникот на организаторот или ино - партнерот на дестинацијата.
* Трошоци за организација на програмата.

ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ ВКЛУЧУВА:
* Задолжително патничко осигурување.
* Останати индивидуални трошоци и факултативни екскурзии.

УСЛОВИ И НАЧИН НА ПЛАЌАЊЕ:
"* Плаќањето се врши исклучиво во денарска противвредност по курс од 62,0 ден. за 1 ЕВРО.
* За резервација потребна е аконтациска уплата од минимум 30% од вкупната цена на аранжманот, освен во ситуации кога е дефинирано поинаку (Early Booking, специјални понуди итн...), а останатиот износ се плаќа најдоцна 14 дена пред започнување на аранжманските услуги.
* Резервации и уплати може да се вршат само преку партнерската мрежа од агенции (субагенти) на Аса Тур. Директни резервации во Аса Тур не може да бидат направени од страна на крајните корисници, патниците.
* Плаќањето кон Аса Тур е безготовинско, односно може да биде извршено само со банкарски трансфер / трансакција.

ОПШТИТЕ УСЛОВИ ЗА ПАТУВАЊЕ НА СКТМ И АСА ТУР СЕ СОСТАВЕН ДЕЛ ОД ОВАА ПРОГРАМА

ЗАБЕЛЕШКИ:

Попустите за ран букинг (“Early Booking”) имаат валидност за резервации направени до и заклучно со датумот означен во табуларните ценовници. Истите не може да бидат комбинирани со други попусти и промоции. ЗА ПРОЦЕСИРАЊЕ РЕЗЕРВАЦИЈА ПОТРЕБНА Е УПЛАТА ОД МИН. 30% ОД ВКУПНАТА СУМА НА АРАНЖМАНОТ со доплата од најмалку 50% од вкупната цена на аранжманот до датумот на завршување на Early Booking попустот, освен ако не е наведено поинаку. Сите резервации направени по предвидените датуми за рано букирање ке бидат наплатени по редовни, или ревидирани услови и цени актуелни во периодот на резервирање. Промени во резервации направени во предрезервацискиот период не се дозволени и истите се предмет на барање и одобрување. Во случај на промена на веќе потврдена резервацијка (имиња/број на патници, хотел, термин, итн) цената на програмата ќе биде калкулирана редовно, без попустот за рано букирање, односно според цените актуелни во периодот кога се врши промената. Целосна доплата на аранжман резервиран во “Early Booking” период може да се разликува од стандардниот рок дефиниран погоре (14 дена пред поаѓање).

* Доколку не се оствари минималниот број на патници,организаторот го задржува правото да го откаже или да ја зголеми цената на аранжманот како и цените на факултативните излети.
* Организаторот на патувањето го задржува правото, во случај на промена на монетарниот пазар или промена на цените на сместувањето или на превозот, да ја промени и цената на аранжманот или да воведе задолжителна доплата.
* Краен рок за отказ на аранжманот од страна на организаторот е 7 дена пред патувањето.

* Цените се однесуваат за сместување во стандардни соби. Поглед на море / базен / град... организаторот не може да гарантира, со исклучок во случаи кога постои доплата со која патникот си обезбедува поглед специфициран во ценовникот.

* Категоризацијата на хотелите е врз основа на категориите во договорот помеѓу организаторот на патувањето и локалниот партнер. Во случај на ненајавена промена организаторот не сноси одговорност. Видот и квалитетот на храната зависат од категоријата на хотелот и организаторот нема влијание на истата. Распределбата на соби во хотелот врши исклучиво рецепцијата по пристигнување во хотелот. Организаторот не може да влијае на спратот, позицијата на собата или големината на креветите, освен во случај кога се однапред дефинирани / објавени, или има доплата за истите.
* Помошните кревети се речиси секогаш со помали димензии од стандардните кревети. Некои од хотелите не нудат можност за дополнителен лежај/кревет (најчесто кога децата имаат бесплатно сместување), и во истите децата го делат лежајот со возрасните патници.

* За сместувањето на патниците задолжен е придружникот / представникот на групата. Еден хотелски ден како и услугите во истиот се смета од 14:00 час од денот на важоста на аранжманот, најдоцна до 12:00 часот на пладне на последниот ден на аранжманот, без разлика кога (во зависност од саатниците на летот, на кои организаторот не може да влијае) гостинот ќе влезе / излезе од хотелот. Секое користење на собите и услугите во хотелот, првиот ден пред 14Ч00 час / последниот ден по 12:00 час се подлежни на дополнителни трошоци кои ги наплаќа хотелот. За периодот од напуштањето на собите до моментот за трансфер до аеродром, секогаш се обезбедува простор за складирање на багажот.

* Организаторот го задржува правото на промени во програмата кои се однесуваат на распоредот на одредени содржини поради објективни околности.

* ФАКУЛТАТИВНИТЕ ИЗЛЕТИ не се составен дел на програмата за патување и претставуваат засебен договор помеќу патникот и организаторот на излетите – локалната агенција. Во деновите кога се организираат излети патниците може да се обратат на рецепцијата во сместувачкиот капацитет ланч пакет или ладен оброк.

АСА Тур не сноси одговорност за евентуални поинакви усни информации за програмата на патување.