БАНСКО - Зима 2017 / 2018БАНСКО – Градот под Рила и Пирин Планина која е под заштита на УНЕСКО. Оддалечен е од Софија окулу 170км. а од Скопје окулу 260км. и иако релативно млад, надалеку е познат како скијачки центар со одлични временски услови, активен дневен и ноќен живот како и по патеките кои се подобни како за почетници така и за врвни скијачи. Ски сезоната трае од декември до април а скијачките патеки се на височина од 960 – 2.600м. Гондола долга 6км. го поврзува туристичкиот центар со ски терените на планината Пирин.
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
РЕДОВЕН ПРЕВОЗ СКОПЈЕ- БАНСКО-СКОПЈЕ – БАНСКО
(СО ПОАГАЊА И ВРАКАЊЕ / НЕДЕЛА-НЕДЕЛА)

ЦЕНА ПО ЛИЦЕ ЗА ВОЗРАСЕН = 40,00 ЕВРА- ПОВРАТЕН БИЛЕТ
ЦЕНА ПО ЛИЦЕ ВО ЕДЕН ПРАВЕЦ=30,00 ЕВРА
ЦЕНА ЗА ДЕТЕ ОД 2-10 ГОДИНИ = 30,00 ЕВРА
ЦЕНА ЗА ДЕТЕ ВО ЕДЕН ПРАВЕЦ = 20 ЕВРА