Турција - Аланија Лето 2017


Список на хотели во АЛАНИЈА со попусти за РАН БУКИНГ ТЕРМИНИ
За допoлнителни информаци поврзани со цените обратете се во АГЕНЦИЈА


Аланија

АНТАЛИЈА 2017
ДИРЕКТНИ ЛЕТОВИ ОД СКОПЈЕ - 7, 10, 11 & 14 ДЕНА
ХОТЕЛИ ВО ПОНУДА - АНТАЛИЈА БЕСПЛАТНИ ДЕЦА во основен тип на соба (со 2 возрасни лица) ПОПУСТИ (%) за РАН БУКИНГ на резервации до: ДОПОЛНИТЕЛНИ
ЗАБЕЛЕШКИ
ИМЕ НА ХОТЕЛ КАТ. РЕГИОН 1во дете 2ро дете 15.мар 31.мар 15.апр 30.апр 15.мај 31.мај
ACAR HOTEL 4**** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 15% 15% 15% 15%
ADORA BUTIK HOTEL 3*** ALANYA 2 - 12,99 2 - 12,99 15% 15% 15% 15% 15% 15%
ALAIYE RESORT 5***** ALANYA 2 - 6,99 2 - 2,99 35% 35% 15% 15%
ALAN XAFIRA DELUXE RESORT & SPA 5***** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 20% 20% *** 30% EBD rez. do 06.03
ANAHTAR APART HOTEL 3*** ALANYA 2 - 12,99 2 - 12,99 20% 20% 20% 20%
ANANAS HOTEL 4**** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 25% 25% 15% 15%
ANTIQUE ROMAN PALACE 4****+ ALANYA 2 - 11,99 2 - 6,99 30% 30% 20% 20%
ARSI HOTEL 3***+ ALANYA 2 - 13,99 // 25% 25% 25% 25%
ARSI SWEET SUIT HOTEL APART ALANYA 2 - 13,99 2 - 6,99 25% 25% 25% 25%
ASIA BEACH RESORT HOTEL 5***** ALANYA 2 - 11,99 2 - 2,99 30% 30% 15% 15%
ASKA BAYVIEW HOTEL 5***** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 15% 15%
ASKA JUST IN BEACH  5***** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 15% 15%
ASRIN BEACH HOTEL 4**** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 30% 30% 20% 20%
ASTOR BEACH HOTEL 3*** ALANYA 2 - 6,99 // 35% 35% 15% 15%
AYDINBEY GOLD DREAMS 5***** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 40% 40%
AZAK HOTEL 3***+ ALANYA 2 - 6,99 2 - 2,99 25% 25% 25% 25%
AZURA DELUXE RESORT & SPA HOTEL 5***** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 20% 20% 10% 10%
BEACH CLUB DOGANAY 5***** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 15% 15% 15% 15%
BELLA ROSE APART 3*** ALANYA 2 - 12,99 2 - 12,99 15% 15% 15% 15%
BELLE OCEAN APART 3*** ALANYA 2 - 12,99 2 - 12,99 25% 25% 25% 25%
BEST HOUSE APART 2 3*** ALANYA 2 - 12,99 2 - 12,99 25% 25% 15% 15%
BEST HOUSE HOTEL & APART 3*** ALANYA 2 - 12,99 2 - 6,99 25% 25% 15% 15%
BLUE SKY HOTEL 4**** ALANYA 2 - 12,99 // 30% 30% 15% 15%
BLUE WAVE SUITE HOTEL 4**** ALANYA 2 - 12,99 2 - 6,99 30% 20% 20% 20%
BONE CLUB SVS HOTEL 4**** ALANYA 2 - 13,99 2 - 6,99 30% 30% 15% 15%
CAPRICE APART 3*** ALANYA 2 - 13,99 2 - 13,99 20% 20% 20% 20%
CLUB HOTEL MIRABELL 4**** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 25% 25% 20% 20%
CLUB MERMAID HOTEL 4****+ ALANYA 2 - 12,99 2 - 12,99 15% 15% 10% 10%
CLUB TITAN HOTEL  4**** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 25% 25% 20% 20%
DELPHIN BOTANIK  5***** ALANYA 2 - 11,99 // 35% 35% 25% 25%
DELPHIN BOTANIK PLATINUM 5***** ALANYA 2 - 9,99 // 35% 35% 25% 25%
DELPHIN DELUXE RESORT 5***** ALANYA 2 - 9,99 // 35% 35% 25% 25%
DIAMOND ALANYA HOTEL 3*** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 20% 20% 10% 10%
DIAMORE HOTEL 3*** ALANYA 2 - 12,99 2 - 6,99 20% 20% 20% 20%
DIZALYA PALM GARDEN HOTEL 5***** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 40% 40% 15% 15%
EFTALIA AQUA RESORT 5***** ALANYA 2 - 14,99 2 - 14,99 15% 15% 15% 15%
EFTALIA AYTUR  4**** ALANYA 2 - 14,99 2 - 14,99 15% 15% 15% 15%
EFTALIA RESORT 4**** ALANYA 2 - 14,99 2 - 6,99 15% 15% 15% 15%
EFTALIA SPLASH 5***** ALANYA 2 - 14,99 2 - 14,99 15% 15% 15% 15%
EFTALIA VILLAGE 5***** ALANYA 2 - 14,99 2 - 14,99 15% 15% 15% 15%
ELYSEE BEACH  3*** ALANYA 2 - 13,99 // 15% 15% 15% 15%
ELYSEE HOTEL 4**** ALANYA 2 - 13,99 2 - 6,99 15% 15% 15% 15%
EMIR FOSSE BEACH HOTEL 3*** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 30% 30% 20% 20% 10% 10%
ERGUN HOTEL 3*** ALANYA 2 - 6,99 // 15% 15% 15% 15%
FIRST CLASS HOTEL 5***** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 25% 25% 20% 20% 15% 15%
FLORIA BEACH HOTEL 4**** ALANYA 2 - 6,99 2 - 2,99 15% 15% 15% 15%
FUN POINT SUITE HOTEL 3*** ALANYA 2 - 2,99 2 - 2,99 25% 25% 15% 15% 15%
GALAXY BEACH HOTEL 4**** ALANYA 2 - 6,99 2 - 6,99 20% 20% 20% 20%
GALERI RESORT HOTEL 5***** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 25% 25%
GOLD TWINS SUITE HOTEL 3*** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99
GRANADA LUXURY RESORT & SPA(ALANYA) 5***** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 15% 15%
GRAND ASTOR HOTEL 4**** ALANYA 2 - 6,99 // 20% 20% 15% 15%
GRAND ATILLA HOTEL 3*** ALANYA 2 - 13,99 2 - 6,99 20% 20% 10% 10%
GRAND OKAN HOTEL 4**** ALANYA 2 - 6,99 // 25% 25% 15% 15%
GRAND UYSAL APART HOTEL 3***+ ALANYA 2 - 11,99 2 - 4,99 30% 30% 15% 15%
GRAND ZAMAN BEACH HOTEL 4**** ALANYA 2 - 6,99 // 20% 20% 10% 10%
GRAND ZAMAN GARDEN ANEX 4**** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 20% 20% 10% 10%
GRAND ZAMAN GARDEN HOTEL 4**** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 20% 20% 10% 10%
GULER HOTEL 3*** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 20% 20% 15% 15%
HOLIDAY GARDEN RESORT HOTEL 5***** ALANYA 2 - 11,99 2 - 2,99 35% 35% 25% 25% *** 40% za prestoj od 15.09
HOLIDAY PARK RESORT HOTEL 5***** ALANYA 2 - 11,99 2 - 2,99 35% 35% 25% 25% *** 40% za prestoj od 15.09
IDEAL BEACH HOTEL 4**** ALANYA 2 - 13,99 2 - 6,99 25% 25% 20% 20%
INFINITY BEACH HOTEL 4**** ALANYA 2 - 6,99 2 - 2,99 30% 30% 15% 15%
JUSTINIANO CLUB ALANYA 4**** ALANYA 2 - 14,99 2 - 6,99 20% 20% NAJDOBRI CENI !!!
JUSTINIANO DELUXE RESORT 5***** ALANYA 2 - 14,99 // 20% 20% NAJDOBRI CENI !!!
JUSTINIANO PARK CONTI HOTEL 5***** ALANYA 2 - 14,99 2 - 6,99 20% 20% NAJDOBRI CENI !!!
KAHYA HOTEL 4**** ALANYA 2 - 11,99 // 15% 15% 10% 10%
KARAT HOTEL 3*** ALANYA 2 - 12,99 2 - 6,99 20% 20% 20% 20%
KATYA HOTEL 5***** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 20% 20% NAJDOBRI CENI !!!
KEMAL BAY HOTEL 5***** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 40% 40%
KLAS DOM HOTEL 4**** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 25% 25% 20% 20% 15% 15%
KLAS HOTEL 4**** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 25% 25% 20% 20% 15% 15%
KLEOPATRA ALAIYE HOTEL 4**** ALANYA 2 - 6,99 2 - 2,99 20% 20% 15% 15%
KLEOPATRA ALIS HOTEL 3*** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 20% 20% 20% 20% 15% 15%
KLEOPATRA ARSI HOTEL 3*** ALANYA 2 - 13,99 // 25% 25% 25% 25%
KLEOPATRA AYTUR APART 3*** ALANYA 2 - 12,99 2 - 12,99 20% 20% 20% 20%
KLEOPATRA BALIK HOTEL 3***+ ALANYA 2 - 12,99 // 30% 30% 30% 30%
KLEOPATRA FATIH HOTEL 3***+ ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 15% 15% 15% 15%
KLEOPATRA GOLDEN BEACH HOTEL 3*** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 40% 40% 35% 35%
KLEOPATRA GUNGOR HOTEL 3*** ALANYA 2 - 11,99 2 - 2,99 10% 10% 10% 10% NAJDOBRI CENI !!!
KLEOPATRA HERMES HOTEL 3*** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 15% 15% 10% 10%
KLEOPATRA LIFE HOTEL 4**** ALANYA 2 - 6,99 // 25% 25% 15% 15%
KLEOPATRA MELISA HOTEL 3*** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 35% 35% 20% 20% NAJDOBRI CENI !!!
KLEOPATRA MICADOR HOTEL 4**** ALANYA 2 - 11,99 2 - 2,99 30% 30% 20% 20%
KLEOPATRA TOWER APART HOTEL 3*** ALANYA 2 - 12,99 2 - 12,99 30% 30% 30% 30%
KLEOPATRA TUNA APART 3*** ALANYA 2 - 12,99 2 - 12,99 50% 50% 50% 50%
KOLIBRI HOTEL 3***+ ALANYA 2 - 12,99 // 30% 30% 20% 20%
KONAKLI NERGIS BUTIK HOTEL 4**** ALANYA 2 - 12,99 2 - 6,99 20% 20% 15% 15%
KRIZANTEM HOTEL 4**** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 30% 30%
LA FINCA HOTEL 3*** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 15% 15% 10% 10%
LA VELLA HOTEL 3*** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 20% 20% 20% 20%
LALE APART HOTEL 3*** ALANYA 2 - 12,99 2 - 12,99 20% 20% 20% 20%
LITORE RESORT HOTEL & SPA 5***** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 15% 15%
LONG BEACH HARMONY HOTEL & SPA 5***** ALANYA 2 - 12,99 // 20% 20% 10% 10%
LONG BEACH RESORT HOTEL & SPA 5***** ALANYA 2 - 12,99 // 20% 20% 10% 10%
M.C. ARANCIA RESORT HOTEL 5***** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 25% 25% 20% 20%
M.C. MAHBERI BEACH HOTEL 4**** ALANYA 2 - 12,99 // 25% 25% 20% 20%
M.C. PARK RESORT HOTEL & SPA 5***** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 25% 25% 20% 20%
MERHABA HOTEL 3*** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 20% 20% 15% 15%
MESUT HOTEL 4**** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 35% 35% 25% 25%
MONTE CARLO HOTEL 4**** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 25% 25% 15% 15%
MONTE CARLO PARK HOTEL 3*** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 20% 20% 15% 15%
MOON LIGHT HOTEL 3*** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 30% 30% 30% 30%
MUKARNAS SPA & RESORT 5***** ALANYA 2 - 12,99 2 - 12,99 15% 15% 10% 10%
MY HOME RESORT HOTEL 5***** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 22% 22% 22% 22%
MY HOME SKY HOTEL 4**** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 20% 20% 20% 20%
NOX INN BEACH RESORT & SPA 5***** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 25% 25% 25% 25%
OBA STAR HOTEL 4**** ALANYA 2 - 11,99 2 - 2,99 10% 10%
OBA TIME HOTEL 4**** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 15% 15% 10% 10%
OZGURBEY SPA HOTEL 3*** ALANYA 2 - 6,99 2 - 2,99 15% 15% 15% 15%
OZKAYMAK SELECT RESORT 5***** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 20% 20% 15% 15%
OZKAYMAK WORLD INCEKUM  5***** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 20% 20% 15% 15%
PALMIYE BEACH HOTEL 3*** ALANYA 2 - 6,99 2 - 2,99 20% 20% 20% 20%
PALMIYE PARK APART 3*** ALANYA 2 - 12,99 2 - 12,99 15% 15% 15% 15% 15%
PARADOR BEACH HOTEL 3***+ ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 10% 10% 10% 10%
PARADOR SUITE APART HOTEL 3***+ ALANYA 2 - 12,99 2 - 12,99 10% 10% 10% 10%
PEGASOS CLUB  4**** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 20% 20%
PEGASOS RESORT  4**** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 20% 20%
PEGASOS ROYAL 4**** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 20% 20%
PERA INN HOTEL 3*** ALANYA 2 - 13,99 2 - 6,99 35% 35% 20% 20%
SAPHIR HOTEL  4**** ALANYA 2 - 12,99 // 30% 30% 15%
SAPHIR RESORT & SPA 5***** ALANYA 2 - 12,99 // 20-30% 20-30% 15% * 20% do 28.07 / 30% od 29.07
SARITAS HOTEL 4**** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 25% 25% 20% 20% 15% 15%
SEA LIFE BUKET RESORT & BEACH 5***** ALANYA 2 - 12,99 // 15% 15%
SEALINE HOTEL 4**** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 30% 30% 25% 25% 25% 25%
SENZA GRAND SANTANA HOTEL 4**** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 30% 30% 10% 10%
SENZA INOVA BEACH HOTEL 4**** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 30% 30% 10% 10%
SENZA THE INN RESORT HOTEL 5***** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 30% 30% 10% 10%
SEVKIBEY HOTEL 3*** ALANYA 2 - 13,99 2 - 6,99 30% 30% 15% 15%
SMARTLINE WHITE CITY BEACH 4**** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 35% 35% 10% 10%
SULTAN SIPAHI RESORT HOTEL 4****+ ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 30% 30% 20% 20%
SUNPRIME C-LOUNGE 5***** ALANYA ADULTS ONLY ADULTS ONLY 20% 20% 15% 15%
TAC PREMIER HOTEL & SPA 4****+ ALANYA 2 - 13,99 2 - 6,99 20% 20% 15% 15% NAJDOBRI CENI !!!
TAKSIM INTERNATIONAL OBAKOY HOTEL 4**** ALANYA 2 - 11,99 2 - 2,99 10% 10% 10% 10%
THE LUMOS DELUXE RESORT HOTEL & SPA 5***** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 30% 30%
TITAN GARDEN HOTEL 4**** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 25% 25% 20% 20%
TITAN SELECT HOTEL 5***** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 25% 25% 20% 20%
VILLA MOON FLOWER APARTS & SUITE HOTEL 4**** ALANYA 2 - 12,99 // 20% 20% 15% 15%
VILLA SONATA HOTEL 3***+ ALANYA 2 - 6,99 2 - 2,99 10% 10% 10% 10%
VILLA SUN FLOWER APARTS & SUITE HOTEL 4**** ALANYA 2 - 12,99 // 20% 20% 15% 15%
VITAL BEACH HOTEL 3*** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 20% 20% 20% 20%
WHITE CITY RESORT 5***** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 35% 35% 10% 10%
XPERIA GRAND BALI HOTEL 4**** ALANYA ADULTS ONLY ADULTS ONLY 20% 20% 15% 15%
XPERIA KANDELOR HOTEL 4**** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 20% 20% 15% 15%
XPERIA SARAY BEACH HOTEL 4**** ALANYA 2 - 12,99 2 - 2,99 20% 20% 15% 15%


ПРОГРАМА НА ПАТУВАЊЕ


1.ден СКОПЈЕ – АНТАЛИЈА
Состанок на скопскиот аеродром Александар Велики два часа пред полетување. Полетувањето на авионот на Sun Express кон Анталија со број на лет XQ5155 во поставеното време, во раните утрински часови. По пристигнувањето, трансфер до избраниот хотел и сместување во соба според определеното време/правило на пријавување (по 12:00 часот на денот на пристигнувањето).


2 – 6/9/10/13ден Престој во Хотел
Престој во избраниот хотел во регионот на Аланија, Кемер, Белек, Сиде, Лара, на база на избраната услуга, со 6, 9, 10 или 13 ноќевања, во зависност од аранжманот и терминот. Можност за факултативни излети.


7/10/11/14.ден АНТАЛИЈА – СКОПЈЕ

Напуштање на собите најдоцна до 12 часот, според правилата на хотелот. Слободно време до организираниот трансфер кон аеродромот во Анталија во вечерните часови. Лет за Скопје во поставеното време со Sun Express . Пристигнување во Скопје наредниот ден рано наутро. Крај на услугите.ЗАДОЛЖИТЕЛНО ДВА ДЕНА ПРЕД ПОЛЕТУВАЊЕ ДА СЕ ПРОВЕРИ ТОЧНОТО ВРЕМЕ НА ПОЛЕТУВАЊЕ НА АВИОНОТ ОД СКОПЈЕ

ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ ВКЛУЧУВА:
* Превоз со авион на релација Скопје – Анталија – Скопје, со компанијата “Sun Express”.
* Услуга на сместување во избраниот хотел на база на избраната услуга за време на избраниот термин, према табелите во ценовникот.
* Трансфер Аеродром – хотел – Аеродром.
* Услугите на претставникот на организаторот или ино - партнерот на дестинацијата.
* Трошоци за организација на програмата.

ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ ВКЛУЧУВА:
* Задолжително патничко осигурување.
* Останати индивидуални трошоци и факултативни екскурзии.

УСЛОВИ И НАЧИН НА ПЛАЌАЊЕ:
"* Плаќањето се врши исклучиво во денарска противвредност по курс од 62,0 ден. за 1 ЕВРО.
* За резервација потребна е аконтациска уплата од минимум 30% од вкупната цена на аранжманот, освен во ситуации кога е дефинирано поинаку (Early Booking, специјални понуди итн...), а останатиот износ се плаќа најдоцна 14 дена пред започнување на аранжманските услуги.
* Резервации и уплати може да се вршат само преку партнерската мрежа од агенции (субагенти) на Аса Тур. Директни резервации во Аса Тур не може да бидат направени од страна на крајните корисници, патниците.
* Плаќањето кон Аса Тур е безготовинско, односно може да биде извршено само со банкарски трансфер / трансакција.

ОПШТИТЕ УСЛОВИ ЗА ПАТУВАЊЕ НА СКТМ И АСА ТУР СЕ СОСТАВЕН ДЕЛ ОД ОВАА ПРОГРАМА

ЗАБЕЛЕШКИ:

Попустите за ран букинг (“Early Booking”) имаат валидност за резервации направени до и заклучно со датумот означен во табуларните ценовници. Истите не може да бидат комбинирани со други попусти и промоции. ЗА ПРОЦЕСИРАЊЕ РЕЗЕРВАЦИЈА ПОТРЕБНА Е УПЛАТА ОД МИН. 30% ОД ВКУПНАТА СУМА НА АРАНЖМАНОТ со доплата од најмалку 50% од вкупната цена на аранжманот до датумот на завршување на Early Booking попустот, освен ако не е наведено поинаку. Сите резервации направени по предвидените датуми за рано букирање ке бидат наплатени по редовни, или ревидирани услови и цени актуелни во периодот на резервирање. Промени во резервации направени во предрезервацискиот период не се дозволени и истите се предмет на барање и одобрување. Во случај на промена на веќе потврдена резервацијка (имиња/број на патници, хотел, термин, итн) цената на програмата ќе биде калкулирана редовно, без попустот за рано букирање, односно според цените актуелни во периодот кога се врши промената. Целосна доплата на аранжман резервиран во “Early Booking” период може да се разликува од стандардниот рок дефиниран погоре (14 дена пред поаѓање).

* Доколку не се оствари минималниот број на патници,организаторот го задржува правото да го откаже или да ја зголеми цената на аранжманот како и цените на факултативните излети.
* Организаторот на патувањето го задржува правото, во случај на промена на монетарниот пазар или промена на цените на сместувањето или на превозот, да ја промени и цената на аранжманот или да воведе задолжителна доплата.
* Краен рок за отказ на аранжманот од страна на организаторот е 7 дена пред патувањето.

* Цените се однесуваат за сместување во стандардни соби. Поглед на море / базен / град... организаторот не може да гарантира, со исклучок во случаи кога постои доплата со која патникот си обезбедува поглед специфициран во ценовникот.

* Категоризацијата на хотелите е врз основа на категориите во договорот помеѓу организаторот на патувањето и локалниот партнер. Во случај на ненајавена промена организаторот не сноси одговорност. Видот и квалитетот на храната зависат од категоријата на хотелот и организаторот нема влијание на истата. Распределбата на соби во хотелот врши исклучиво рецепцијата по пристигнување во хотелот. Организаторот не може да влијае на спратот, позицијата на собата или големината на креветите, освен во случај кога се однапред дефинирани / објавени, или има доплата за истите.
* Помошните кревети се речиси секогаш со помали димензии од стандардните кревети. Некои од хотелите не нудат можност за дополнителен лежај/кревет (најчесто кога децата имаат бесплатно сместување), и во истите децата го делат лежајот со возрасните патници.

* За сместувањето на патниците задолжен е придружникот / представникот на групата. Еден хотелски ден како и услугите во истиот се смета од 14:00 час од денот на важоста на аранжманот, најдоцна до 12:00 часот на пладне на последниот ден на аранжманот, без разлика кога (во зависност од саатниците на летот, на кои организаторот не може да влијае) гостинот ќе влезе / излезе од хотелот. Секое користење на собите и услугите во хотелот, првиот ден пред 14Ч00 час / последниот ден по 12:00 час се подлежни на дополнителни трошоци кои ги наплаќа хотелот. За периодот од напуштањето на собите до моментот за трансфер до аеродром, секогаш се обезбедува простор за складирање на багажот.

* Организаторот го задржува правото на промени во програмата кои се однесуваат на распоредот на одредени содржини поради објективни околности.

* ФАКУЛТАТИВНИТЕ ИЗЛЕТИ не се составен дел на програмата за патување и претставуваат засебен договор помеќу патникот и организаторот на излетите – локалната агенција. Во деновите кога се организираат излети патниците може да се обратат на рецепцијата во сместувачкиот капацитет ланч пакет или ладен оброк.

АСА Тур не сноси одговорност за евентуални поинакви усни информации за програмата на патување.